Eli samaiselta sivustolta löysin ohjeen Piano Hinge Bookiin ja sen kanssa olikin pähkäilyä. Ensin tietysti aloin mittailemaan sentteinä noita ilmoitettuja tuumia ja siitähän ei tietysti tullut mitään. Tuskailin, kääntelin, leikkasin ja pärpätin itsekseni. Selkämyksen teko oli kamalaa hommaa kun väsyksissä yritin ja en vain käsittänyt miten lovet tulee leikata. Tuossa videossakin tekijä otti vaan valmiiksi leikatun pinon ja itse näytti vain suoraan leikatun selkämyksen leikkaamisen.

Mulla sitten mies tuli kans pähkäilemään ja teki hänkin monta kertaa väärin ennenkuin saimme selkämyksen tehtyä oikein. Kello oli 01.00 kun pääsimme nukkumaan. Aamu seitsemältä oltiin päivä aloitettu joten ei ihme jos ei ajatus oikein enää pelannut!

Tässä kuitenkin lopputulos: Elikkä tässä kirjan kansi, meidän IsoSiskon sadutuksen tulokset laitetaan sitten tänne. Ihanan sadun tyttö kertoikin jo tänään ja otin sen ylös. Toiselle sivulle tulee sitten hänen piirtämänsä kuva satuun liittyen. Kirjaimet piirretty vapaalla kädellä erivärisille kartongeille (noita olen käyttänyt kirjan sivuissa), softis eläimet SAY:ltä saatuja ja sitten tosiaan tuo kirjan aihe tuossa alakulmassa vuosiluvun kera kirjaintarroilla tehty.
843483.jpg

Kirjan selkämys näyttää tältä: Osa "bambutikuista" (oikeasti ne mitä ostin oli saslik-tikkuja) meni väärinpäin, mutta ajattelin ne muutenkin pätkäistä lyhyemmäksi. Lapsen käytössä vähän kurjia tuollaiset terävät piikit.
843484.jpg

Ja sitten kirjan sivuja:
843485.jpg

Ja kirjan keskivaiheilta:
843486.jpg

Samalla tekniikalla ajattelin toteuttaa itselleni kalenterin:) Kirjan voi tehdä minkä kokoisena haluaa, mutta suosittelen tekemään tuuman mittaa apuna käyttäen. Itselleni se oli helpompi. Tokihan sen voi sentteinäkin tehdä, mutta sitten ehkä leikkausväli on eri kuin tuumaisissa. Myöskin sivuja voi laittaa sen verran kuin tuntuu tarvitsevan.
Tästäkin voi kehitellä vaikka mitä ihanaa! Valokuvakirjaa, leikekirjaa tmv. Meillä tosiaan tuo tytön satukirja oli eka vaihtoehto ja siksi kartongitkin ovat tuollaisia oikein iloisia värejä. Tyttö itse oli hyvänä apuna valitsemassa kanteen kirjainten värejä ja noita eläinhahmoja.