Isomman tytön kanssa teimme matoja. Aakkosmato on sellainen pitkän pitkä luikero. Tyttö tuntee aakkoset ja harjoittelee kirjoittmista joten tuo mato on ollut todella suosittu. Numeromato tehtiin ensin. Vain siitä näytti olevan kuvaa, mutta samanlaisia ne muuten on, mutta aakkosmato on isompi ja pyörylätkin on isompia. Haaraniiteillä laitettiin ympyrät kiinni toisiinsa.

974468.jpg

On sillä kasvotkin tuossa ekassa ympyrässä, mutta kun ovat tytön tekemät ja hänen valitsemallaan värillä niin ei erotu juurikaan. Kenkä on tytön leikkaama koska mato on Hithal Källy (eli Richard Scarry). Jostain syystä tytön mielestä Mato Matala on itse Richard. Minäkin sitten pitkään luulin että asia on näin, kunnes sain kirjan käsiini ja eihän se olekaan! Richard Scarryn touhukasta maailmaa on katsottu kesän aikana telkkarista jokusen kerran niin tytölle on jäänyt sellainen mielikuva. Olen puhunut kesällä että Richard Scarry alkaa eli kai se mielleyhtymä sitten siitä on syntynyt. Meillä siis kutsutaan Mato Matalaa Hithal Källyksi:)

Joululahja valmistelut on kovassa käynnissä. Ensi viikolla suuntaan kangas- ja lankakauppaan ja ostan lisää tarvikkeita:) Mieskin on tehnyt oman osuutensa lahjavalmisteluista eli omat tyttäret ja isompi kummityttömme saavat leikkihellat. Mieheni tekee ne itse. Toinen on jo valmiina ja mielestäni aivan ihana! Pitääkin käydä kuvaamassa sekin ja laittaa koneelle. Tytöillä on ollut toiveena nuo hellat ja mahtaa riemu revetä kun sellaiset saavat! Kehdot pitäisi nukeille tehdä myös. Ja nukenvaate-projekti kutsuisi minua:) Ihanaa, kohta on joulu!!!

Kummilapsille ja ystävien lapsillekin on luvassa omatekoisia lahjoja, samoin muille läheisille. Itsekin tykkään kovasti omatekoisista lahjoista, harvemmin niitä tosin tulee saatua...