Meillä ollaan hyvissäajoin liikkeellä ja koitetaan välttää jouluhässäkkä. Lahjoja tehdään paljon itse ja ne mitä ostetaan niin pyritään ostamaan hyvissäajoin ennen joulua. En tykkää yhtään ryysiksestä joten saa mun puolesta olla:)

Eli meillä on isomman tytön toiveena on ollut hella. Mies kun on näppärä käsistään niin päätti tehdä sen itse. Sattui sopivasti olemaan naapurissa remppahommat ja heiltä jäi jouten kaapin ovia. Vaatekaapin yläovista mies sitten teki tuon hellan. Hellaa on toivonut myös kummityttömme joten eiköhän joulupukki hänellekin sellaisen tuo;)

Tässä siis kuvaa:

984218.jpg


Minä aloitin 2½v. sitten tekemään siskontytölle vauvapeittoa. Hyvissäajoin jo aloitin, mutta jossain vaiheessa sitten ei ollut aikaa oikein ommella kun mieskin oli armeijassa. Nostin työn kaapinperälle ja kun sitä aloin taas uudestaan tekemään niin puuttui yksi tilkku! Eikä mulla tietenkään enää ollut sitä kangasta. Työn purkaminen otti pattiin, kyseessä ensimmäinen kunnon tilkkutyö. En saanut ideaa että miten muuttaisin työtä ja se jäi kaappiin. Kunnes nyt kangaslaatikkoa penkoessani kappaleet löysivät tiensä käsiini. Ja heti kun katsoin sitä niin sain idean. Vanha lakana pääsi uusiokäyttöön ja tein siitä seinävaatteen=) Mielestäni ihan onnistunut työ ottaen huomioon että tosiaankin ihkaensimmäinen tilkkutyöni. Olen tyytyväinen vaikka toki sitä aina jotain parantamisen varaa varmsti olisi.

Tässäpä tulos. Mielestäni ihanan pirtsakka!

984217.jpg

Kuva on otettu maton päällä kun en saanut vielä seinälle ripustettua. Miehen hommana on tehdä sille kannakkeet. Lenksuihin pujotetaan keppi ja sitten nostetaan seinälle.
Meidän tytöt muuten rakastui tuohon yli kaiken! Etenkin pienimmäinen; konttasi peiton päälle ja pisti pötkölleen ja välissä tyytyväisenä istua kökötti peiton päällä ja tökki kalan kuvia pienellä sormellaan.

Olisikohan seuraavaksi vuorossa joulukalenteri? ÄITI löysitkö sen meidän vanhan kalenterin? Voisin ottaa siitä kaavat.

Meillä oli 80-luvulla sellainen taskukalenteri jossa oli joulumuori(?) ja muorilla essu jossa 24 taskua. Sellaisen haluaisin omillekin tytöille. Muistaako joku tuollaista? Missähän lehdessä ohje on mahtanut olla? Meillä ei taida olla siitä edes kuvaa, mutta tarkasti muistan minkä värisiä kankaita siinä äitin tekemässä kalenterissa oli =D