Viikonloppuna oltiin siskoni rippijuhlissa ja tein sinne kolme isoa täytekakkua. Kaksi pohjaa oli vähän matalampia ja yhdelle pohjalle kävi keljusti; äiti oli ottanut jonkun uuden, vähän erilaisen ohjeen ja yksi pohja oli aivan täyttä höttöä. Ajattelin että saan sen höttöyden parsittua kun laitan sinne täytteet jne vaan kuinkas kävikään. Kakku alkoi tursuta yli alustan! Täytekin olisi voinut olla tuhdimpaa mutta eipä ole kyllä aiemmin moista sattunut. Noo... pojat (mieheni ja veljeni!) sai maukkaan iltapala-jälkkärin. Mikäs sen mukavempaa kuulemma kuin pistellä kiuasmakkaroiden jälkeen täytekakku-mössöä kermavaahdon kera:)

Äiti teki uuden pohjan ja siitä tuli komea ja korkea. Se valittiin "pääkakun" pohjaksi ja tein väliin lakka- ja valkosuklaatäytteet. Kakun maku sai kovasti kehuja. Välissä siis ihan perus vispikerma, rahka, sokeri ja lakat ja toisessa sitten muuten sama mutta lakkojen tilalla valkosuklaa. Äiti oli ajatellut että on äitelää tuo valkosuklaatäyte, mutta jätin sokerin vähemmälle niin eipä ollutkaan. Äiti ehti pistää kulhon tiskiin (minä kun en noita kuppeja koskaan rappaa syödäkseni) ja lusikkaa nuolaistuaan harmitteli kovasti kun ei hoksinut nuolla lautasta =D Muissa kakuissa oli täytteenä mansikka- ja suklaamousset omana versionani.

Tässä siis kuva kakusta. Päällä silikonimuotilla tehtyjä kukkasia ja reunoilla korinpohjapursotus (ensimmäinen kokeiluni tuollaisella tyllalla, vähän jäi pieniä aukkoja johonkin kohtaan, mutta yllättävän hyvin onnistui).
1369556.jpg
Vasemman puoleisen alimman kukan alapuolella näkyy 1½v:n tyttäreni "kädenjälki" tytö ehti tökätä sormet kakkuun kun nostimme kakun tarjolle.

Tässä kuva vielä kahvipöydästä.
1369555.jpg

Minusta ihan mukavan "simppeli" tarjoilun kun kuitenkin oli tarjolla tuhdimpaakin syötävää aluksi. Harmi etten hoksannut ottaa kuvaa siitä pöydästä. Tarjolla oli kuitenkin seuraavat jutut; itse tehty perunasalaatti, tuoresalaatti, keitetyt perunat, lammasta, konjakkihärkää, possuleikkelettä, kylmäsavulohta, lämminsavulohta, graavilohta, mätiä+smetanaa, rieskaa, sämpylöitä, ruisleipää. Juomana maito, mehu, vesi.
Meillä on perinteenä kaikissa juhlissa joko leikkelepöytä tai lämmin ruoka. Kun vieraita tulee päiväseltään useamman sadan kilometrin päästä niin noloahan se olisi pelkillä kahvilla ja kakulla kestitä vieraat.

Siskoni itse valitsi nuo vihreät servetit ja kynttilät, minusta oikein ihanan onnistunut valinta.

Saapa nähdä mitä herkkuja pääsiäiseksi keksitään. Isäni laittaa ainakin lampaasta jotain ihanaa ja minulle jää varmaan jälkiruokapuoli.